Λευκή Βασιλόπιτα

Λευκή Βασιλόπιτα


Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη οπτικά και γευστικά “Λευκή” Βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη [*]
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • Για το γλάσο ζάχαρης:
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι

Εκτέλεση συνταγής

  1. 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ένα στρογγυλό ταψί 24-26  εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. 2. Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε το “φλουρί” μας και την τοποθετούμε σε πιατέλα.
  3. 3. Για το γλάσο σοκολάτας: Ανακατεύουμε μαζί τη μαργαρίνη και την άχνη για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.
[*] Προαιρετικά χρησιμοποιείστε “Flora Soft με βούτυρο” έχει και βούτυρο και μαργαρίνη.

Καλή Χρονιά!!!