ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Ψωμί ολικής αλέσεως


Τίποτα καλύτερο από το φρέσκο, ζεστό, σπιτικό ψωμάκι!

Υλικά για 2 φρατζόλες:

1 κιλό αλεύρι Ολικής Άλεσης
2 φακελάκια ξερή μαγιά
3 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι

~~~~~~~~~~~~~~~~

1.Βάζουμε τη μαγιά σε μπολ, τη διαλύουμε με 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό,προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Αφήνουμε για μια ώρα τουλάχιστον να φουσκώσει.

2.Προσθέτουμε στο χυλό το αλεύρι (ίσως χρειαστούμε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο),το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το τοποθετούμε σε ζεστό σημείο,για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε 2 φρατζόλες ή καρβέλια
και με το μαχαίρι κάνουμε εγκοπές κατά μήκος

3.Τοποθετούμε τα ψωμιά σε λαδωμένο ταψί,
τα σκεπάζουμε με την πετσέτα και τα ξαναβάζουμε σε ζεστό σημείο, για 1 ώρα για να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. 

4. Ψήνουμε στους 180-200ο C για 1 ώρα περίπου.{ισως και λιγοτερο}
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό.

5. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία!