Τραγανός Πλαστός - Ελαφρύ και νόστιμο Λαχανόψωμο Ηπείρου

Τραγανός Πλαστός - Ελαφρύ και νόστιμο Λαχανόψωμο Ηπείρου 


Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 3 πράσα
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια χλωρά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • 3-4 αυγά

Για την κρέμα 

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ή καλαμποκίσιο αλεύρι
  • Δυο αυγά
  • Ένα λίτρο γάλα
  • Προετοιμασία για τα χορταρικά

    • Κόβουμε όλα τα χορταρικά, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και τα τρίβουμε λίγο.
    • Αφού τα τρίψουμε προσθέτουμε το τυρί και όλα τα αυγά.
    • Ανακατεύουμε ελαφρώς.
    • Εκτέλεση για την κρέμα

      Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει η γέμιση αφράτη.

      Εκτέλεση λαχανόψωμου

      • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι.
      • Βάζουμε λίγη γέμιση από κάτω προσθέτουμε τα χόρτα, και από πάνω την υπόλοιπη.
      • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
    • www.xrysessintages.gr