ΣΟΥΦΛΕ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ - Σουφλέ με ψωμί του τόστ

ΣΟΥΦΛΕ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ - Σουφλέ με ψωμί του τόστ



Σουφλέ. Απλό, υπέροχο, γευστικότατο. Το είχα δει στον πρωινό καφέ πριν πολλά χρόνια το είχα σημειώσει και το φτιάχνω για πολλά χρόνια. Απλό και αλάνθαστο, σίγουρη επιτυχία . Ένα σουφλέ που θα γοητεύσει όσους το φάνε…

Οι ποσότητες αφορούν ένα μεγάλο πυρέξ. Για μικρό πυρέξ, μειώστε τις ποσότητες στο ήμισυ.
Χρόνος προετοιμασίας: 1ώρα

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο



Υλικά για 6 άτομα:

  • 12 φέτες ψωμί για τοστ 
  • 500 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 10 φέτες ζαμπόν, για τοστ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 αυγά
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση:
  1. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ, που έχουμε βουτυρώσει, τις μισές φέτες του ψωμιού.
  2.  Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το μισό γκούντα. 
  3. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί και ζαμπόν και ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. 
  4. Χτυπάμε σε ένα μπωλ με αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε το σουφλέ. 
  5. Το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ψωμί το μίγμα με το γάλα και τα αυγά. 
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτα.