Γαλόπιτα χωριάτικη με αλεύρι

Γαλόπιτα χωριάτικη με αλεύρι



Είναι η πιο εύκολη και οικονομική συνταγή για γαλατόπιτα (ή αλλιώς γαλόπιτα). Πολύ συνηθισμένη στα χωριά της Μάνης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.



Υλικά

15 άτομα
  1. 4 ποτήρια γάλα
  2. 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ποτήρι ζάχαρη
  4. λίγο λάδι
  5. 4-5 αβγά

Οδηγίες

60 Minutes
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα γάλα, ζάχαρη, αλεύρι και λίγο λάδι, όλα μαζί να ζεσταθούν σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην πιάσει κρούστα.
  3. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Λαδώνουμε καλά το ταψί (Νο 32), ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μια ώρα.
  5. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο θα σας φανεί όχι και τόσο πηχτή. Μη φοβηθείτε, έτσι πρέπει να είναι. Καλή επιτυχία.