Γαλόπιτα χωριάτικη με αλεύρι
Είναι η πιο εύκολη και οικονομική συνταγή για γαλατόπιτα (ή αλλιώς γαλόπιτα). Πολύ συνηθισμένη στα χωριά της Μάνης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Υλικά
15 άτομα
- 4 ποτήρια γάλα
- 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- λίγο λάδι
- 4-5 αβγά
Οδηγίες
60 Minutes
- Βάζουμε στην κατσαρόλα γάλα, ζάχαρη, αλεύρι και λίγο λάδι, όλα μαζί να ζεσταθούν σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην πιάσει κρούστα.
- Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί (Νο 32), ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μια ώρα.
- Όταν τη βγάλετε από το φούρνο θα σας φανεί όχι και τόσο πηχτή. Μη φοβηθείτε, έτσι πρέπει να είναι. Καλή επιτυχία.