Χαλβάς φούρνου με άρωμα λεμόνι

Χαλβάς φούρνου με άρωμα λεμόνι



Εξαιρετική συνταγή για "Χαλβάς φούρνου". Ένας αλλιώτικος χαλβάς!...πιό απλός, ... χωρίς το επικίνδυνο "πιτσίλισμα" !!!


Υλικά
  • 2 φλ τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 5 φλ νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Φλούδα από ένα λεμόνι
  • ¼ φλιτζανιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • ¼ φλιτζανιού κουκουνάρια
  • ¼ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλλα
  • ½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη-Άχνη

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο η΄μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τον χυμό,
το νερό, το αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά.

2. Πετάμε την φλούδα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι,
ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά,
μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να απορροφήσει όλο το υγρό.

3. Προσθέτουμε κανέλα κατά βούληση και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

4. Στρώνουμε τον χαλβά σε μέτριο ταψί,και ψήνουμε 
στους 170ο για μισή ώρα περίπου.

5. Σβήνουμε το φούρνο, ανάβουμε το γκριλ και αφήνουμε για 10 λεπτά,
να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια υπέροχη, τραγανή κρούστα!

6. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα & ζάχαρη άχνη!!!

Ίσως το προτιμάτε σκέτο, χωρις ζάχαρη & κανέλα!!!

*Photos & recipe, Sophia Fragou

Δοκιμάστε το!
~ ΣΟΦΙΑ ~