Εύκολη χορτόπιτα

Εύκολη χορτόπιτα


Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε μια εύκολη χορτόπιτα πολύ αρωματική και πεντανόστιμη. 
Υλικά
  • Για το φύλλο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 κ.τ.γλυκού αλάτι

  • Για τη γέμιση
  • 1 και ½ κιλό φρέσκα χόρτα της αρεσκείας μας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 3 αυγά
  • 2 κ.τ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα χόρτα να τα ζεματίσουμε για 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα χόρτα, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε μισό φλυτζάνι από το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα χόρτα και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά να σοταριστούν ελαφρά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

  • Φτιάχνουμε το φύλλο
  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Χωρίζουμε την ζύμη στα τέσσερα και με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.

  • Φτιάχνουμε την πίτα
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά από το ταψί, το λαδώνουμε και από πάνω του απλώνουμε άλλο ένα φύλλο.
  • Τοποθετούμε τη γέμιση και την στρώνουμε με το κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο, το λαδώνουμε και τελειώνουμε με το τέταρτο φύλλο.
  • Το αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε απαλά με ένα μαχαίρι τα κομμάτια και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

ΠΗΓΗ  https://aples.gr