Αλμυρή πατσαβουρόπιτα.- Τυρόπιτα πλισέ με σόδα

Αλμυρή πατσαβουρόπιτα. Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη, θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια


Αλμυρή πατσαβουρόπιτα. - Τυρόπιτα πλισέ με σόδα. -  Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη, θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
 ***Αφράτη τυρόπιτα με τέλεια γέμιση. Αφήστε την, αφού την περιχύσετε με το υγρό μείγμα αυγών, να σταθεί και να ποτίσουν καλά τα φύλλα. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!



Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 500 γραμ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
- Για την τυρόπιτα με σόδα, ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).

- Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά. Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ φύλλα για να χωρέσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα.

- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα. 

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 35΄-40΄.


Η "πατσαβουρόπιτα" τρώγεται  κατά προτιμηση ζεστή.